Meistä

Campus Allegro korttelista löydät rakennuksia neljältä eri vuosisadalta, Pietarsaaren kaupungin ydinkeskustassa. Tutustu laajaan koulutustarjontaamme ja toteuta unelmasi!

Yrkeshögskolan Novia

Pietarsaaressa sijaitsee korkeakoulu Novian taide ja kulttuurialan yksikkö. Campus Allegrossa voi opiskella monipuolisesti musiikkia, musiikin ja näyttämötaiteen pedagogiaa, taidetta, valokuvausta ja muotoilua. Koulutukset tekevät usein myös keskenään erilaisia luovia yhteistyöprojekteja. Täällä koulutetaan taide- ja kulttuuri-alan tulevaisuutta!

Novia järjestää myös avoimen korkeakoulun kursseja ja koko toimintamme on ruotsin- ja englanninkielistä. Novian tutkimus, kehitys ja innovaatiotoiminta on läheisessä yhteistyössä seudun elinkeinoelämän ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Pietarsaaren Novian TKI on erikoistunut taiteen ja kulttuuriin, koulutuskehitykseen, kolmannen sektorin/kansalaisyhteiskunnan kehitykseen sekä kestävyyskysymyksiin.  Novia Pietarsaaresta löydät noin 360 opiskelijaa sekä 40 henkilökunnan jäsentä.

Centria ammattikorkeakoulu

Pietarsaaressa sijaitsevalla kampuksellamme on kansainvälinen tunnelma. Puhumme 350 opiskelijamme, sekä yhteistyökumppaniemme kanssa kolmea kieltä; suomea, ruotsia ja englantia. Tradenomiksi meillä voi opiskella sekä suomeksi, että englanniksi, ja IT-insinööriksi englannin kielellä. Järjestämme myös lyhyempiä jatko- ja täydennyskoulutuksia alueen ja elinkeinoelämän tarpeiden mukaan.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassamme työskentelemme tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan kanssa. Toimintaamme sisältyy yritysten sekä kolmannen sektorin kehittäminen, tieto- ja kyberturvallisuus, automaatio ja robotisointi sekä kestävyyteen ja osallisuuteen liittyvät kysymykset.

Toisten kohtaaminen on meillä suosiossa. Tilojamme voi vuokrata luentojen, seminaarien ja luovien tapahtumien järjestämiseen. Yrittäjille ja etätyöntekijöille meillä on tarjottavana monenlaisia joustavia toimistoratkaisuja inspiroivassa työskentely-ympäristössä.

Yrkesakademin i Österbotten

Pietarsaaressa YA tarjoaa kaksi  kulttuurialan  perustutkintoa ja mahdollisuuden kouluttautua joko muusikoksi tai kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi. Meillä voit myös suorittaa musiikkituotannon ammattitutkinnon. Yrityksemme Edunova Ab tarjoaa mm. kotoutumiskoulutusta ruotsiksi ja suomeksi.

Campus Allegro on luova ja innostava opiskeluympäristö kaikille koulutuksillemme missä ammattitaitoiset ja sitoutuneet opettajamme auttavat sinua opiskelijana saavuttamaan tavoitteesi. Meillä on yhteensä noin 150 opiskelijaa (100 ammatillisessa koulutuksessa ja 50 Edunova Ab:ssa) ja noin 20 työntekijää.

Wava-opisto

Wava-opistossa voit tavoitteellisesti opiskella musiikkia, kuvataidetta, tanssia ja teatteria opetussuunnitelman mukaisesti olitpa sitten lapsi, nuori tai aikuinen. Tarjoamme myös varhaisiän musiikkikasvatusta, eli muskaria, sekä projektimuotoista sanataideopetusta. Vaikka suurin osa oppilaistamme ovat lapsia ja nuoria, tarjoamme myös aikuisille mahdollisuuden opiskella opiston avoimella osastolla taitavien opettajiemme johdolla joko yksityistunneilla, bändissä tai kuorossa.

Viikoittain lähes 800 oppilasta Pietarsaaresta, Pedersörestä, Luodosta sekä Uudenkaarlepyystä osallistuu Wava-opiston monikieliseen toimintaan yli 40 opettajan johdolla.

Pietarsaaren Sinfonietta

Pietarsaaren Sinfonietta on Campus Allegrossa toimivien musiikin koulutusyksiköiden ( Wava-opisto, Yrkesakademin i Österbotten ja Yrkeshögskolan Novia) oma koulutusorkesteri. Opiskelijat saavat suuren osan orkesteri-, bändi- ja yhtyesoittoharjoituksistaan Sinfoniettan toiminnan kautta. Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden soittaa yhdessä kokeneiden ammattimuusikoiden kanssa erilaisissa tilaisuuksissa. Sinfonietta on joustava yksikkö, joka pyrkii toiminnallaan vakiinnuttamaan itsensä osaksi pohjalaista kulttuuriarkipäivää.