Tommys – tillsammans igen!

DELA PÅ FACEBOOK

Stor comeback och konsertturné av det i hela Norden kända, och det i Svenskfinland mest populära dansbandet Tommys!

Det legendariska dansbandet Tommys gör nu en efterlängtad comeback, med samma sättning som innan den tillfälliga nerdäggningen av bandet för några år sedan. Detta meddelar en glad Tom Käldström, kapellmästare och sångare i Tommys och medlem sedan 1993.

Han inflikar: ”Det känndes som att komma hem, när vi träffades och spelade första gången efter pausen”.

Förutom en vår och sommar fylld med dansspelningar runt om i Svenskfinland så kommer Tommys att satsa på ett nytt projekt till hösten, nämligen en konsertturné som går under namnet Tommys – tillsammans igen!

Bandet kommer bjuda på en konsertupplevelse (för sittande publik) med guldkorn från alla årtionden inpaketerade i små historier, bilder och fina minnen. Under konsertturnén kommer Tommys även att gästas av bandets grundare Hans Martin samt Nicklas Käldström (populär Vegatoppskung och Toms 10-åriga son). Hasse Martin ser fram emot sina gästframträdanden under konsertturnén – ”Det är alltid fint att återse sitt livsverk”, säger en numera pensionerad Hasse som grundade Tommys redan 1980.

 Dansbandet Tommys bildades 1980 av Hans Martin och var aktivt fram till 2021/2022. Bandets första skiva “Sommarhälsning” utkom 1988 och 1998 tog sig Tommys in på Svensktoppen och låg där i tolv veckor med låten “Min kärlek blommar än”. Under sin över 40 åriga karriär har gruppen hunnit medverka i bl.a Bingolotto, Café Norrköping och Go´kväll, givit ut otaliga skivor men framför allt spelat tusentals spelningar och även varit populära i det finska Finland.

År 2020 firade bandet 40 år och efter en paus, är det nu dags att starta upp igen med samma sammansättning som senast. Tommys kommer dock inte att spela på heltid som förut, utan vara ett deltidsband som spelar nån gång per månad under vinterhalvåret och lite mera under sommaren. Som tidigare så kommer bandet att ge ut musik via Atenzia Records i Sverige och ny musik är snart på kommande. Killarna ser fram emot att möta danspubliken igen.

Tommys: Tom Käldström; sång, gitarr och saxofon / Markus Stara; keyboards, dragspel och sång / Yngve Lithén; keyboards, saxofon, dragspel och sång / Peter Hatt; trummor och sång

20.9. Vasa, Ritz
21.9 Jakobstad, Schaumansalen
17.10 Karis, Tryckeriteatern
18.10 Kimito, Villa Lande
19.10 Liljendal, Liljendalgården

 Biljettsläpp till hela konsertturnén måndag 11 mars kl 9.00.

Tommys 2024, foto: Ann-Britt Pada och Anders Eklund