Motivation – Min svagaste länk, Nils van der Poel

SHARE ON FACEBOOK

Varje människas berättelse är unik och värd att lyssna på. En del är särskilt intressanta, som den om skridskostjärnan, olympiske mästaren och världsmästaren Nils van der Poel. Bara 25 år gammal hade han vunnit allt som gick att vinna, satt världsrekord och avslutade sin elitsatsning med att offentligt publicera sin träningsdagbok – och ge bort en av sina OS-guldmedaljer till fängslade Gui Minhai.

I offentligheten har Nils målats upp som en idrottsman som vet vad han vill och som inte ger vika för något. Själv säger Nils att han ganska ofta har känt sig svag och omotiverad ”Jag har inte valt mina drömmar, många gånger har jag önskat att jag drömt om något mindre ansträngande än att åka 10 000 m skridsko. Den svagaste länken i min idrottskarriär var alltid min bristande motivation. Det som hindrade mig från att lyckas var först och främst min ovilja att göra det”.

“Motivation – Min svagaste länk” är historien om Nils, hur han lärde känna sig själv och förstå hur han behöver bemästra sig själv för att lyckas, en dissektion av de viktigaste lärdomarna från sin idrottskarriär. Föreläsningen är inget brandtal utan i stället en självbiografisk skildring av en grabb från Trollhättan som blev bäst i världen på att åka skridskor i cirklar.