Corazon al sur – Trio Maans-Perkola-Sandås

DELA PÅ FACEBOOK

Mitt hjärta längtar söderut

En konsert med traditionell argentinsk tango, tango nuevo, folklore och sydamerikansk poesi. Musikens skönhet, kraft och sensitivitet förenas till ett konstnärligt och poetiskt uttryck. Konserten bjuder publiken på tangoklassiker från den gyllene eran till senare tiders avantgarde-tangon, samt på musikernas solonummer. Den unika sammansättningen av tre frilansmusiker, samlar ett brett musikaliskt kunnande med möte i den argentinska tangon.

Marianne Maans, sång och violin, är en framgångsrik professionell folkmusiker, aktiv med traditionell och nutidsfolkmusik både solo och i ensembler. Under de senaste åren har hon även fungerat som sångsolist med argentinsk tango i olika ensembler.

Mikko Perkola, viola da gamba och sång, turnerar solo och med olika sammansättningar. I sina soloframträdanden kombinerar han ofta gamban med elektronik, sång och dikt. Mikko medverkar på flertalet album som fått topprecensioner och specialutnämnanden.

Henrik Sandås, bandoneon, har uppträtt som solist och arrangör med olika kammar- och symfoniorkestrar runt om världen. Han har också gjort sig känd som den karismatiska bandoneonisten i grupperna Tanguedia Quintet, Otra Vez, Quartet Ajaton och Henrik Sandås Quintet. Sandås spelar en gammal bandoneon från 1936, byggd av den legendariska Alfred Arnold.

Biljett 25 €
Pensionär 20 €
Studerande, arbetslös 15 €

Längd 60-70 min.