Centria logo mod

http://www.centria.fi

Yrkeshögskolan Centria
Runebergsgatan 8
68600
Jakobstad
Tel. +358400734107
studentoffice@centria.fi

Uthyrning av utrymmen och kontor

Kajsa Emmerich
Tel. 040 687 5033
kajsa.emmerich@centria.fi

Yrkeshögskolan Centria

Vår verksamhet i Jakobstad kännetecknas av en internationell atmosfär. Enheten är i praktiken trespråkig och betjänar på finska, svenska och engelska. Vid Centria i Jakobstad finns ca 350 studerande och 15 anställda.

Våra utbildningar i Campus Allegro

I Jakobstad erbjuder vi tradenomstudier antingen på finska eller på engelska. Du kan studera företagsekonomi på finska som flerformsstudier. Din examen är en yrkeshögskoleexamen, tradenomi (AMK), Liiketalous. Du kan även studera på engelska på den engelskspråkiga utbildningen International Business. Programmet sker som flerformsstudier och ger dig en yrkeshögskoleexamen, Bachelor of Business Administration.

Studierna utvecklar ett allmänt kunnande inom företagsekonomi, med fokus på marknadsföring och försäljning, men även företagsamhet. I studierna ligger tyngdpunkten på det yrkesmässiga kunnandet, utvecklingsförmågan, sociala kompetenser och kommunikation. Resultatet av detta är en kunnig och professionell tradenom. Inriktningen på utbildningsprogrammen är Internationell handel, vilket passar utmärkt för vår verksamhetsmiljö.

Inom den finskspråkiga utbildningen finns det goda möjligheter till språkbad. Du har som finskspråkig möjlighet att förbättra din svenska, och som svenskspråkig kan du lära dig mera finska. En del kurser går också på engelska. Även i det engelskspråkiga programmet har du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper i både finska och svenska.

Studierna genomförs som flerformsstudier. Inom det finskspråkiga programmet sker det främst via nätstudier, och enbart lite närstudier. Det engelskspråkiga programmet innehåller flera närstudiedagar på campus, men även distansstudier och nätstudier.

Centria ordnar kortare fortbildningar på basis av regionens och näringslivets behov.  

Road to Software Engineering – en utbildning som skapats för att råda bot på behovet av kodare i regionens företag.
Fortbildning inom båtbranschen – med målet att höja kompetensen inom branschen. 
Fortbildning för högskoleutbildade, Future Business Academy,  som arrangeras i samarbete med TE-byrån.

Forskning och utveckling

Centrias forsknings- och utvecklingsverksamhet (Centria TKI) i Jakobstad arbetar tätt ihop med näringslivet och samhället i regionen. Centria TKI i Jakobstad är specialiserad på företagsutveckling, utveckling av tredje sektorn/föreningsverksamhet samt utveckling av olika aspekter av integration av invandrare och språkinlärning. Ett viktigt nytt utvecklingsområde för Centria i Jakobstad är dataskydd och -säkerhet. Genom Centrias datasäkerhetslaboratorium i Campus Allegro stöder man regionens företag i deras datasäkerhetsfrågor.

Centria TKI står till tjänst regionalt med hjälp av utvecklingsprojekt, säljtjänster samt fortbildning utgående från regionens och dess näringslivs behov.

Utrymmen för föreläsningar, konferenser och workshopar

 Funderar ni på att ordna ert nästa evenemang i den vackra och inspirerande miljön i Campus Allegro? Hos Centria finns många möjligheter att ordna konferenser, föreläsningar, seminarier och möten mitt i centrala Jakobstad. Lättillgängligt på marknivå erbjuder auditoriet Rotunda en arena för föreläsningar med upp till 95 deltagare. Söker du något annorlunda? Spetsfabriken på fjärde våningen passar utmärkt för workshopar, seminarier och mera informella evenemang. I den avslappnade miljön uppstår samtal och samarbeten på ett naturligt sätt. Det ca 150 m² stora utrymmet är utrustat med konferensbord, många olika sittgrupper, två stora whiteboardtavlor och blädderblock som lämpar sig för kreativt grupparbete. På fjärde våningen finns tre föreläsningssalar som är lämpliga för många typer av tillställningar. I alla våra utrymmen finns modern teknisk utrustning och trådlöst internet.

Kontorsutrymmen och öppet kontorslandskap

På Allegro Ink på Campus Allegro jobbar du flexibelt i eget eller delat kontor samtidigt som du får en arbetsgemenskap. Du kan välja mellan följande alternativ.

-Ett bord för dagen i vårt kontorslandskap Office-on-the-go. Kontoret har låsbara skåp. Avgiften inkluderar sociala utrymmen och wifi. Fri tillgång dygnet runt. Pris: 99 €/månad eller 10-gångerskort/99 €.

– Eget kontor, 9-13 m² (ca 26 €/m²). Hyran inkluderar sociala utrymmen och fri användning av mötesutrymme och wifi. Fri tillgång dygnet runt.

Hör av dig eller kom förbi så visar vi dig runt!

Välkommen till Centria!