A Symphony of Rock

  • 11.11.22 19:00
JAA FACEBOOKISSA

11.11.2022 19:00

Jakobstads Sinfonietta Pietarsaaren Sinfonietta

Konsertti yhdistää musiikkia rockin historian ikonisilta kausilta nyky-Suomen rockmusiikkiin. Uudet sovitukset muuttavat klassiset rock-kappaleet sinfonisiksi elämyksiksi. Pietarsaaren Sinfonietta kokoaa Campus Allegron musiikkikoulutusten opiskelijat ja yhdistää rockbändin jousiin ja puhaltajiin suurenmoisessa kokoonpanossa. Kapellimestarina toimii Anna-Maria Helsing.

Schaumansali, pe 11.11.2022 klo. 19.00

Lippu: 30 €
Opiskelija: 15 €

One Desire on yksi Suomen menestyksekkäimpiä bändejä melodisen rockin saralla. Bändi soittaa Euroopan lavoilla ja sillä on miljoonia striimejä YouTubessa ja Spotifyssa. Viimeisimmän albuminsa Midnight Empire myötä bändin musiikki on kypsempää ja välillä seikkailunhaluistakin, tarjoten samalla edelleen monia iskeviä melodioita.

Viulistitaustainen Anna-Maria Helsing on kerännyt mainetta erityisesti johtavien pohjoismaisten orkesterien ja oopperatalojen kapellimestarina. Keväällä 2020 hän aloitti kautensa BBC Concert Orchestran päävierailijana. Vuosina 2010-2013 Helsing toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina, ja oli samalla ensimmäinen ylikapellimestariksi nimitetty nainen Suomessa.

Pietarsaaren Sinfonietta on Campus Allegrossa toimivien musiikin koulutusyksiköiden; Wava-opisto, Yrkesakademin i Österbotten ja Yrkeshögskolan Novia koulutusorkesteri. Opiskelijat saavat ison osan orkesteri-, bändi- ja yhtyesoittoharjoituksista Sinfoniettan toiminnan kautta. Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden soittaa yhdessä kokeneiden ammattimuusikoiden kanssa erilaisissa tilaisuuksissa. Sinfonietta on joustava yksikkö, joka pyrkii toiminnallaan vakiinnuttamaan itsensä osaksi pohjalaista kulttuuriarkipäivää.

Mukana: One Desire, Anna-Maria Helsing, kapellimestari, Yrkeshögskolan Novia, Yrkesakademin i Österbotten, Wava-opisto