“FOLLOW YOUR HEART”

DELA PÅ FACEBOOK

“FOLLOW YOUR HEART”

Campus Allegro gästas av gitarrist i världsklass

Jesper Sivebæk, professor vid Kungliga Konservatoriet i Köpenhamn, ger en konsert i Kammarmusiksalen, Campus Allegro, Jakobstad fredagen den 17 mars.

Sivebæk har en omfattande internationell karriär bakom och har publicerat nio album som innehåller en bred repertoar av klassisk gitarrmusik. Det senaste albumet med musik av den danska rocksångaren Kim Larsen arrangerad för klassisk gitarr fick Global Music Award i USA. Sivebæk har hållit mästarklasser runt om i världen och fungerar som gästlärare t.ex. vid Royal College of Music i London och Konservatoriet i Peking.

Programmet för konserten “FOLLOW YOUR HEART” har Sivebæk planerat genom att välja repertoar som alltid har tilltalat  honom mest. På konserterna hör vi musik från 500 århundraden, från renässansmusik via klassiska gitarr hits till vår tids rockmusik. 

I anslutning till konserten ordnas ¨Meet the artist¨ i Kammarmusiksalen. Där  berättar Jesper om kvällens program, samt hur han följer sitt hjärta när han planerar och förbereder sig inför konserter.

Bägge evenemang “Meet the Artist” kl. 17.00 i Kammarmusiksalen och konserten “FOLLOW YOUR HEART” kl. 18.00 i Kammarmusiksalen är öppna för allmänheten och har inget inträde.

Konserten och besöket ordnas i samarbete mellan  Kuula-institutet och Wava-institutet.