A Symphony of Rock

  • 11.11.22 19:00
SHARE ON FACEBOOK

11.11.2022 19:00

Jakobstads Sinfonietta Pietarsaaren Sinfonietta

Konserten för ihop musik från ikoniska perioder i rockhistorien med rockmusik från dagens Finland. Nya arrangemang förvandlar klassiska rocklåtar till symfoniska upplevelser. Jakobstads Sinfonietta samlar studerande från musikutbildningarna i Campus Allegro och kombinerar rockband med stråk och blåsare i en storslagen kombination. Som dirigent fungerar Anna-Maria Helsing.

Schaumansalen, fre 11.11.2022 kl. 19.00

Biljett 30 €
Studerande: 15 €

One Desire är ett av Finlands mest framgångsrika band inom genren melodisk rock. Bandet spelar på scener runt om i Europa och har miljontals streams på YouTube och Spotify. I och med det senaste albumet "Midnight Empire" har deras musik blivit mera mogen och ibland äventyrlig, samtidigt som den fortfarande bjuder på många slående melodier.

Anna-Maria Helsing har skapat sig ett namn som kapellmästare för ledande nordiska orkestrar och operahus och 2020 inledde hon sin position som första gästdirigent för BBC Concert Orchestra. Mellan 2010 och 2013 var Helsing chefdirigent för Uleåborgs stadsorkester och hon var därmed den första kvinnan som fungerat på en sådan post i Finland.

Jakobstads Sinfonietta fungerar som utbildningsorkester för studerande vid musikutbildningarna som verkar i Campus Allegro. Studerande vid Wava-institutet, Yrkesakademin i Österbotten och Yrkeshögskolan Novia får en stor del av sin orkester-, band- och ensemblepraktik via Sinfoniettans verksamhet. Via Sinfoniettan får studerande möjlighet att spela tillsammans med erfarna, professionella musiker i varierande sammanhang. Sinfoniettan är en flexibel enhet, som med sin verksamhet eftersträvar att vara en central del av den österbottniska kulturvardagen.

Medverkande: One Desire, Anna-Maria Helsing, dirigent, Yrkeshögskolan Novia, Yrkesakademin i Österbotten, Wava-institutet