YA logo 600

http://www.yrkesakademin.fi

Yrkesakademin i Österbotten
Köpmansgatan 10
68600
Jakobstad

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

I Jakobstad erbjuder YA! Två olika kulturutbildningar där du kan ta grundexamen antingen som musiker eller bildartesan.

Musiker
Utbildningen leder till en grundexamen i musik och hos oss förbereds du för ett yrkesverksamt liv som musiker och du får allmän högskolebehörighet. Tack vare samarbete med Jakobstads gymnasium kan du även välja att avlägga en så kallad kombiexamen. Vi vill hjälpa dig att utveckla din musikaliska profil och komma närmare dina mål. Vi har skickliga och engagerade lärare och erbjuder en stimulerande och kreativ miljö.
En musiker kan arbeta med olika former av musik, i olika kör- och orkester/ensembleprojekt, med eget band eller som teater-, tv- eller studiomusiker. En musikerutbildning ger också en utomordentlig grund för fortsatta studier på t.ex. yrkeshögskola eller universitet.

För mera information kontakta:
Carl-Johan Hultgren
teamledare, musik
tfn +358 50 4410 231
carl-johan.hultgren@ykresakademin.fi

Bildartesan
Bildartesan–utbildningen är för dig som vill jobba med bilder, färg och form. Om du är kreativ, initiativrik och har ett intresse för visuell kommunikation är YA:s bildartesanutbildning rätt val för dig.
Utbildningen är bred och ger färdighet inom bildkonst, måleri, skulptur och grafik samt även grunderna inom fotografi, video, bildhanteringsprogram och grafisk formgivning. Du kan välja att inrikta dina studier på måleri, konstgrafik, ny bild– och mediekonst eller skulptur. Tack vare samarbete med Jakobstads gymnasium kan du även välja att avlägga en så kallad kombiexamen.
En bildartesan arbetar med bildbaserad kommunikation och konstnärlig planering som medlem i ett produktionsteam eller som självständig företagare.

För mera information kontakta:
Maria Westerlund
Avdelsningschef
tfn +358 50 4410 203
maria.westerlund@yrkesakademin.fi