www.schaumanhall.fi

Schaumansalens infopoint
Telefon +358 44 752 2245
infopoint@schaumanhall.fi

Biljettförsäljning tis-fre kl. 10.00 – 14.00

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Schaumansalen

Den finska västkusten och Österbotten får en öron-smekande upplevelse när det i mars 2013 öppnas en ny högklassig konsertsal i Campus Allegro i Jakobstad.

Schaumansalen har planerats av arkitektbyrå Roger Wingren och för akustiken står Henrik Möller. Schaumansalen är planerad för mångsidigt bruk, för rytmmusik kan akustiken dämpas. Salen är 25,1 m lång, 16,2 m bred och 12,9 m hög. Orkesterdiket rymmer ca. 30 musiker, medan salen rymmer totalt 360-400 personer. Till salen hör även Green Room, omklädningsrum samt ett förråd för instrument. Från Schaumansalen finns det direkt förbindelse till studion, vilket ger goda möjligheter för studioinspelningar och ger förutsättningar för högklassiga konsertupptagningar. Tekniken i Schaumansalen är av högsta kvalitet och lämpar sig även för musikaler och operor.

Campus Allegro är ett mångsidigt utbildnings-, affärs- och kulturcenter som erbjuder möjligheter för många inspirerande samarbeten. Kvarteret från 1700-talet omges av historiska byggnader, men också av nybyggen, allt samlat under ett gigantiskt glastak. Vid Campus Allegro kan olika tillställningar ordnas, t.ex. konserter för klassisk musik, konferenser, fester samt vernissager. Cateringservice för tillställningar ordnas under samma tak. Biljettförsäljningen i Campus Allegro sköts av Lipputoimisto.fi