Novia logo 

http://www.novia.fi

Yrkeshögskolan Novia
Kauppiaankatu 10
68600
Pietarsaari
Puhelin: +358 6 328 5821
jakobstad@novia.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Yrkeshögskolan Novia

Pietarsaaren yksikkö tarjoaa kulttuurialan koulutusta.
Novian kuvataiteen, muotoilun, mediakulttuurin ja musiikin koulutusohjelmien opiskelijat aloittivat opintonsa vastavalmistuneen Campus Allegron uusissa tiloissa Pietarsaaressa syksyllä 2012. Kampuksella toimivat Novian kuvataiteen, muotoilun, mediakulttuurin ja musiikin koulutusohjelmat sekä kulttuurialan tutkimus- ja kehitysyksikkö. Novian 4000 opiskelijasta noin 250 opiskelee Pietarsaaressa. Henkilökuntaa kampuksella on noin 40 ammattikorkeakoulun kaikkiaan 400 työntekijästä.
Pietarsaaren yksikön visiona on vahvistaa Novian kulttuurialan koulutuksen profiilia ja asemaa ruotsinkielisillä alueilla Suomessa sekä luoda houkutteleva korkeakoulukampus yhdessä Åbo Akademin ja Centria ammattikorkeakoulun kanssa. Uudet tilat on suunniteltu opiskelijoiden tarpeisiin: avoimet tilat helpottavat opiskelijoiden ja opettajien kohtaamista. Tilat ovat tarkoituksenmukaiset ja koulutusympäristö luova.

Tutkimus ja kehitystyö
Campus Allegron tutkimus- ja kehitystoiminnan yhdistäviä teemoja ovat taide, terveys ja hyvinvointi. Tutkimuksessa ja tutkimusmenetelmien kehittämisessä keskitytään siihen, kuinka taiteellinen professionalismi liittyy yhteiskunnan muuhun kehitykseen. Tutkijat osallistuvat aktiivisesti keskusteluun taiteellisista menetelmistä niin tutkimuksessa kuin työkaluna terveyden, hyvinvoinnin ja elämänlaadun lisäämisessä. Tieteenalojen rajat ylittävä ja kansainvälinen toiminta on tämän tutkimus- ja kehitystyön erityinen painopiste. Pohjoismaista yhteistyötä painotetaan ja aluekehitystä tutkitaan kulttuurielämän näkökulmasta.

Lisätietoja:
Sören Lillkung
Yksikönjohtaja Novia, Pietarsaari
E-post: soren.lillkung@novia.fi
Tel. +358 44780 5800

Koulutus:

» Kuvataide (http://www.novia.fi/utbildning/kultur/bildkonst/) (http://www.bildkonst.fi/)

» Valokuvaus (http://www.novia.fi/utbildning/kultur/fotografering-up-mediakultur/) http://www.fotokonst.fi/)

» Graafinen suunnittelu (http://www.novia.fi/utbildning/kultur/formgivning-jakobstad/) (http://www.grafiskplanering.fi/)

» Sisustus (http://www.novia.fi/utbildning/kultur/formgivning-jakobstad/) (http://www.formgivning.fi/)

» Soitonopettaja(http://www.novia.fi/utbildning/kultur/musik/) (musikpedagog)

» Muusikko (http://www.novia.fi/utbildning/kultur/musik/) (musiker)

» Barokkin syventäminen(http://www.novia.fi/utbildning/kultur/musik/) (profileringsstudier i barockmusik)